24 Mayıs 2008 Cumartesi

Arıcı Ziyaretine Devam

Enver Abi bizim komşu. Evi lisenin yanında. Kendisi ile muhabbetimiz var. Haftaiçi hoca ben hiç arı birleştirmedim. Benim iki ogul var ikisi de iki çıta onları birleştirebilir miyiz. dedi. Hay hay dedik.Kendisine cuma günü kovanların ikisine de aynı kokuyu ver. Cumartesi birleştirelim demiştim. Bugün ikindi ezanları okunurken arılığına vardım. Baktım bir oğulu almak için uğraşıyor. Önce oğulu aldık. Sonra birleştirme işlemini yaptık. Birleştirirken araya gazete koyulduğunda hiçbir arı zarar görmeden arı kolaylıkla birleştirilebiliyor. Biz de öyle yaptık. Fotograf makinasını yanımda götürmüştüm ama fotograf çekmek işin bitiminde ayrılırken aklıma geldi. Oğul bir kovandan üçüncü oğulmuş. Anaarı sayısı birden fazla galiba arı farklı farklı dallara kondu. Kovana hemen girmedi.Arı aynı yerlere konmasın diye çuval sardık ama nafile. O bildiğini yaptı.

1 yorum:

UĞUR KIRAN dedi ki...

Şükrü hocam,yorumunuzu okudum,evet haklısınız uzun zamandır bloga yazı ekleyemedim. Aslında hemen hemen her gün blogluk yazı konusu işler yapıyorum ama malesef bloga yazı ekleyecek zaman kalmıyor bu seferde.Sizin yazılarınızı okudum. Oğul konusunda aldıgınız yere çuval sarmışsınız, bence gerek yok, çünkü oraya oğul anasının kokusu sindiği için bazı arılar anayı orda sanıp tekrar toplanma eğilimine girerler oğul alırken anayı kovana aldığınız taktirde o dala konan arılar kovana döneceklerdir.
Arı birleştirme konusunda ise daha basit bir yöntemi sizinle paylaşayım.Birleştireceğiniz çerceveleri kovana biraz aralıklı koyun ve üstlerine bir litre suya sadece 2 damla kekik yağı damlatılmış suyu püskürtün; sonra kapatın kovanı.Bir müddet sonra tekrar açıp aralıklı duran çerceveleri yanaştırın olay tamamdır.br gün öceden kokuya yada gazeteye gerek kalmamış olur.görüşmek üzere saygılar hocam...