12 Nisan 2008 Cumartesi

Arıya kat verdim

Bugün 9 çıtası iyice dolan ve boş kısma dalak atan kovana kat verdim. Ballıktaki en dışta olan birer çıtayı alarak kata verdim. Onların yerine örülmüş petek verdim. Tabiki bu çıtaları en dışa degil 2 ve 9 nolu çıtaların yerine verdim. Bizim buralarda bazen akşamları havalar soğuk olur. O nedenle Ali Türk Beyin daha önce tarifini yaptığı gibi kata arıların çıkabileceği yeri daralttım ve ve kattaki çıtaların üzerini örttüm ve arıları 1/1 oranında şurupla besledim.

Ayrıca Mehmet Duysak Abinin az ve öz olan arıya bir çıta arılı takviye verdik. Arılar belki birbirini kırar diye oda kokusu verdik. Arayı bir gazete kağıdı ile böldük. olmadı arıların üzerine ve boş peteklerin üzerine şurup püskürttük. Bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum ama yarın yine bir kontrolünü yapacağız. Fotograf makinası olmadığı için foto çekemedim. Çep telefonu ile çekilenler pek iyi olmadığı için onu denemedim.

2 yorum:

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

SLM
MERABA hocam
ispartalı olduğun yazılıyor doğru ise
bende isparta 40 piyade alayında askerlik yaptım
ispartanın güzel isnanlarına selam ederim
gül memleketi ispartaya selam

Şükrü KOCA dedi ki...

Taşkın Bey ben Burdurluyum. Isparta'da öğretmenlik yapıyorum. Ama gönderdiğiniz selamı aldık kabul ettik. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.