15 Temmuz 2008 Salı

Arılarımızın Yerini Değiştirdik

Isparta'da artık arıların hızlı gelişimi durdu. Çiçekler azaldı. Arıların bal alabildiği bitkiler çevremizde azalınca arılarımızı daha önce kendisini ziyaret ettiğimiz arıcı Hacı Osman Amcanın arılığının yanına götürdük. ( Bu yazıyı yazarken aklıma geldi. Demekki her arıcının bir Hacı Amcası var)

Arıları götürdüğümüz yerde orman altı bitki fazla. Arıların bal aldığı söylenen dikensi bitkiler fazla. Biz buraya arıları taşıyalı nerdeyse 20 gün oldu. İlk 10 günü arılar çalışmadı. Geçen hafta iki üç defa yağmur yağmıştı. Bu da kovanlara olumlu yansımış.
Çevremizde bazı yıllarda bol miktarda nektar salgılayan meşe ormanları var.

Bu görünen ağaçlar hep meşe

3 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

::)) bir degil bir kaç hacı amca oluyor be.

Şükrü KOCA dedi ki...

Ali Abi yazıyı yayınladıktan sonra yabancı birisi bir yorum yazmış ve de arıcılıkla ilgisi olmayan bir link vermiş. Onu sildim ve yorumları gözden geçirmek için ayarlarının değiştirdim. Bugün sizin yorumu yayınlayayım derken sildim herhalde. Ortalıkta yok Ama dediğiniz gibi arıcıların hacı amcaları baya çok

Arıcı 07 dedi ki...

DEĞERLİ ARICI DOST GEÇEN YILLARDA ARILARLA HEP ISPARTAYA GELİRDİM.YİNE NASİPSE SENEYE MUTLAKA ISPARTA VEYA BAŞKA BİR YERE ÇIKACAĞIM.ŞÜKÜR BUGÜN ANTALYA'YA YAĞMUR YAĞDI.AMA ANTALYA ÇOK KURAK GEÇİYOR.HOŞÇA KAL.ARICI 07 Hayati İNAL.ANTALYA.