11 Ocak 2009 Pazar

Bahara Hazırlık

Bloglardaki arkadaşlar bahar hazırlıklarına başladı. Biz de duramadık. Seneye ihtiyacımız olan malzemeri çıkardık. En öncelikli ihtiyaç olarak ballıklara ihtiyacımız vardı.
Mehmet Abi benim daha önceden lazım olur diye sakladığım kiraz tahtaları vardı. dedi. Onlardan ne kadar ballık yaparız diye yolu ele aldık. Cemal Amca planyadan geçirdi. Ölçülerine göre kesti hazırladı.
Zamanında kiraz ağacı kesilirken kovan yapımı için kullanılacağı belli olmadığından biraz kısa kesilmiş. O nedenle üç adet ballık çıktı.
Fotografta arkası dönük olan Cemal Usta. Diğeri Mehmet Abi
İşi bitirdik arabaya yükledik.
Bugün çakalım diye öğleyin buluştuk. Baktık ki bazı unuttuğumuz kısımlar var. Yine Cemal Ustanın dükkanın yolunu tuttuk. O nedenle fotografların bazıları bugünün tarihi, bazıları düne ait.
Cemal ustanın dükkanda çaktık.
Sonra benim ballık ihtiyaçlarını karşılamak için başka bir kasabadaki doğramacıların yolunu tuttuk. Adamlara bize şu kadar tahta 150 çıta lazım dedik Bunları biz kendimiz çakacağız. kaça mal olur dedik. Adamlardan hazır alsak aynı ücrete mal olacaktı. İndirin  biraz dedik. Yok 
Bunun üzerine 15 kat içerisindeki çıtalarla beraber tanesine 20 liradan anlaştık. Çalışmaktan da kurtulduk.


8 yorum:

Arıcı 07 dedi ki...

SİZİN ESNAFLAR PARA KAZANMAYI BİLİYOR.TÜYÜNÜZÜ GÖRMÜŞLER YOLACAKLAR.NE DEMEK,ALMAK İLE ÇAKMAK AYNI FİATA MAL OLUYOR?BEN ANTALYADA ŞU AN BİR BALLIĞI 7-8 TL YE MAL EDERİM.BUNA ÇAKILACAK ÇİVİ VEYA VİDA ALTI 10 KÜÇÜK ÇİVİDE YANDAKİ ÇITALARA ÇAKSINLAR.HESABI İYİ YAPMIŞLAR ÇİVİ BAŞINA 1 TL.BRAVO O ESNAFA.SÖYLEYİN ONLARA DÜKKANLARINDA AKŞAM ÇABUK OLUR.GÜNDÜZÜ ÇOK ARARLAR.

Şükrü KOCA dedi ki...

Hayati Hocam,
Esnaf sayısı az oldu mu Böyle şeylerle karşılaşıyoruz. 15 kovanlık ağaca 90 TL dediler. Bunda işçilik yok ha demeyi de ihmal etmeden. 150 çıta çakılmadan tanesi 1 TL'den 150 lira da o. Baktık. iş üç yüz lirayı bulacak. siz yapın biz üç yüz lira verelim. dedik

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Şükrü hocam inşallah hayırlı olur yeni malzemeleriniz.İlk zamanlar böyle sıkıntılar olur malzeme konusunda daha sonra çevreniz genişler daha uygun şartlara temin edersiniz inşallah.

Yanlız çekici hiç iyi tutamıyorsun ona göra.Bana Cemil usta hep karışır,çekici bilekten salla diye sende kolunla vuruyorsun::))

Şükrü KOCA dedi ki...

Ali Abi,
Kötü komşu insanı mal sahibi eder derler ya. Bu esnaf bu kadar yüksek fiyata malzeme satarsa biz çok kısa zamanda çekiç tutmasını da kovan yapmasını da öğreniriz.

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Hocam malzemeleriniz güzel görünüyor,umarım bahardada herşey gönlünüze göre olur,kayıpsız ve verimli bir sezon geçirirsiniz.İyi çalışmalar kolay gelsin.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
çalışmalarınızda
başarılar dileriz

Unknown dedi ki...

Şükrü hocam ballıkların hayırlı olsun,çalışmalarında başarılar diliyorum kolay gelsin.

selamlar.

Şükrü KOCA dedi ki...

İlhami Abi, Taşkın Bey ve Mehmet Abi dilek ve temennileriniz için teşekkürler.