16 Mart 2009 Pazartesi

Baharı Sabırla Bekliyoruz

Bu kış aralık ocak aylarında bir çok yerde hava sıcaklıkları pek düşmedi. Bunu birçok arıcı arkadaşın bloğundaki haberlerden anlıyoruz. Bizim buralarda hava sıcaklıkları arılar için uygun değildi. Biz mart gelirse havalar iyileşir diye bekledik. Cuma günü saat 17:00'de vaziyet böyleydi.
Yeni arıcı arkadaşlarımızdan Bilgisayar Öğretmeni Enver Bey'e ve Mehmet Abiye 17:00'den sonra invert şurup yapmayı karaklaştırmıştık. Enver Hocam ile hemen Mehmet Abinin eve gittik.
Enver Beyin iki kovanı var. Onlara 15 kg şekerden invert yaptık.
Şekeri poşetlerde almış. Dök dök bitmedi.





Enver Bey şekeri eritmek için karıştırırken
Mehmet Abiye artık sen burada fabrikasyon invert şurup üretir satarsın  derken duruşu değişti ve bize böyle poz vermeye başladı. 
Enver Bey krem tartarı ilave ederken.
Enver Beyin invert şurup yapıldıktan sonra Mehmet Abinin invert şurubu yaptık.
Şekeri kaba koyarken biraz zorlansa da poz vermeyi  de ihmal etmedi. 

Saat 20:00'de işimizi bitirdik. Mehmet Abiye teşekkürlerimizi ettikten sonra ayrıldık. İnverti bu şekilde yapmak işimizi çok kolaylaştırdı. 
Cumartesi sabah durum böyleydi. Ayvalıpınar'ın her tarafı karlarla kaplıydı.




Pazar günü sabaha kadar 5 cm kar yağmıştı. Ama akşam üzeri biraz güneş doğunca dağların güney yamaçlarındaki karlar hemen eridi. Bizim kovanlar da güneşi iyi gören bir yerde olunca çeveresindeki karlar erimiş. Sanki o karlar hiç yağmamış gibiydi. Çiçekleri don hiç etkilememiş.

Bu yıl eylül ayından sonra hiç kek vermedik. Arılarımız bu soğukta suya neden ihtiyaç duydu anlayamadık ama bazı arılar suluktaydı. 

6 yorum:

Arıcı 07 dedi ki...

Bizim Burda yoldan bahar geçiyor ama beklediğimiz bahar değil.O Bahar bizede henüz gelmedi.

Şükrü KOCA dedi ki...

Hayati Hocam, biz de arılarla ilgilenmek için sabırsızlanıyoruz ama yağan her kar ve yağmur için Allah'a şükrediyoruz. Son iki yıldaki kuraklık insanları zor durumda bırakmıştı.
Onun için sabırla bahar hazırlıklarımızı yapıyoruz.

Mustafa Hilmi ÖZKAL dedi ki...

Bizim buralarda aynı hiç bir fark yok şurubunuz bal olsun Allah nasip ederse 21.3.2009 günü arıları almaya gidecem
Esen kalın
Amatör arıcı M.Hilmi ÖZKAL

Unknown dedi ki...

selamün aleyküm hocam kolay gelsin eee artık yavaş yavaş sizde ekip olmaya başladınız ne diyeyim allah sayınızı artırsın arıların suya vurmasına gelince arılar kovandaki 1 gr balı işleyebilmeleri için yani lavralara mama yada kendi yamaleri için 10 gr suya ihtiyaç duyarlar tüm ekip arkadaşlara selamlar kolay gelsin.

EnvEr dedi ki...

Abi bizide arıcı yaptın ya. Bizim yaptığımız olsa olsa muavinlik. Hocam Mehmet Abi yakında siparişleri almaya başlar mı?. Ne dersin.

Şükrü KOCA dedi ki...

Mustafa Hilmi Bey alacağınız kovanlar şimdiden hayırlı olsun.
Asım Abi bir grup olarak çalışılırsa işler daha da kolaylaşıyor. Bazen birimiz müsait olmadığında onun arılarının da bakımını yapıyoruz. Bu bir avantaj.
Abi siz neden bala ihtiyaç duydularını söyleyince ben bir şeyi fark ettim. Bizim arılarda bal kemerleri iyice azalmaya başladı. Hala bal tüketiyorlarsa verdiğimiz şerbetler yetmiyor. Demekki şerbeti biraz arttıracağız.
Enver Hocam, belki şuan muavin olabilirsiniz ama bir gerçek varki siz şoför koltuğuna çok çabuk oturacaksınız.
Mehmet Abinin poz verişi süper ama siparişler bizim reklam performansımıza bakar.
Mehmet Abinin bir dezavantajı yapılan işlerden bir şey kazanamaması, Acaba kendisi sipariş ister mi?