8 Nisan 2013 Pazartesi

Haftasonu köyde idim. Mahallede bir çeşme inşatı vardı. Biraz orada çalıştım.


Cumartesi günü hava çok güzeldi. Çeşmeyi tamamladık.

 
Pazar günü sabah kalktım.Hava rüzgarlı. Nasıl olsa öğleye doğru rüzgar kesilir düşüncesiyle şöyle dağları bir kolaçan edeyim dedim. Erikler tam çiçek açmışlar. Bu ağaçlar tarla kenarlarında çıkan deli erikler.



Resimde görülen mantar türüne birçok kişinin de bildiği gibi kuzugöbeği denir. İki yıl önce gittiğimde çok fazla bulmuştum. Bu yıl fazla bulamadım. Herhalde daha yeni çıkıyordu. Bulduklarım çok küçüktü.


h



Cumartesi fırsatını bulduğum bir arada hangi arılara kat verilecek onları belirlemiştim. Pazar günü hem kat verecek hem de kovanları pürmüz ile yakarak değiştirecektim. Pazar günü öğleyin rüzgarın azalacağı ümidindeydim. Ancak hiç de öyle olmadı. Rüzgarın hızı daha da arttı. Ben de mecburen hızlı bir şekilde kat verdim.


Kat verdiğim arılar on çıtayı doldurmuş arılar. Önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının düşecek olmasından dolayı üst kata sadece kuluçkalıktaki kenar çıtaları aldım. Onun yerine peteksiz boş çıta verdim. Varroa mücadelesi için üst kata da kabartılmış ya da yarı kabartılmış çıtalar verdim. Kapattım.


Son hali bu.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Şükrü hocam hayırlı bol ballı bir sezon geçirmeni diliyorum.

Resimler harika çıkmış tebrikler,kuzu göbeği mantarı bizde de varmış,hanım teyzeler pazarda tabaklarda satarken görmüştüm,bir daha görürsem mutlaka deniyecem.

Selamlar saygılar.

Şükrü KOCA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Şükrü KOCA dedi ki...

Mehmet Abi tüm arıcılar için bol ve bereketli bir sezon geçer inşallah
Kuzubeği mantarı bazı yıllar çok olur. Tahminim bu yıl yağışlar tam zamanında yağıyor. Bu yıl da bol olacak. Ancak benim gibi yemesinden daha çok toplamak için dağlarda gezmesini sevenler mesai durumundan dolayı fazla gezemiyorlar